Çörek Otunun Faydaları:

www.bizcebilgiler.blogspot.com
Çörek Otunun Faydaları


Hemen hemen Türkiye’nin her yerinde yetişen küçük siyah tanecikli bitkidir.  Asırlardır çörek otu üzerinde araştırmalar yapılmıştır. Ve bu araştırmalar neticesinde çörek otunun bir çok hastalığa şifa olduğu gözlemlenmiştir.

Çörek Otu;  %38 karbonhidrat, %21 protein ve %35 bitkisel yağlardan oluşur. Ayrıca fosfor, A vitamini, B vitamini, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko  içerir.


Çörek Otunun Faydaları Nelerdir;


*Bağışıklık sistemini güçlendirir.
*Antioksidan özelliği mevcuttur.
*İltihabın oluşumunu engeller ve iltihabı kurutur.
*Kalbin bir numaralı dostudur.
*Epilepsi hastalığına iyi gelir.
*Beyinde oluşan tümörlere iyi gelir.
*Mide zarını korur ve midenin tahriş olmasını engeller.
*Alerjik ve bronşitli astım için birebirdir. Ayrıca nezle, grip gibi hastalıkların geçmesini sağlar.
*Karaciğer başta olmak üzere bütün organları korur.
*Nefes darlığına iyi gelir.
 Dinimizde Çörek Otunun Yeri:



Peygamber Efendimiz (S.A.V)  çörek otunun ölümden başka her türlü derde deva olduğunu söylüyor.  Bunun için her zaman mutfağımızdan eksik etmeyeceğimiz bitkilerin başında çörek otu gelmelidir. Peygamber Efendimizin (S.A.V) ‘in bu hadisini öğrenen bir çok batılı kahvaltılarında çörek otunu eksik etmiyor. Bu kadar çok faydası olan bir bitkiyi kullanmamız gerekir.

About derin

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 yorum :

Yorum Gönder